ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πριν από αρκετά χρόνια η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή ανακάλυψε στην όαση της Σίουα στην Αίγυπτο ένα μεγαλοπρεπές Ελληνικό Μνημείο. Το μνημείο αυτό είναι Μακεδονικό και φιλοξενεί μιά μεγαλειώδη ταφή. Πρόκειτε για το μνημείο που σύμφωνα με τα ευρήματα ταυτίστηκε με τον τάφο του μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου. Η ανασκαφή αυτή προκάλεσε ένα παγκόσμιο τσουνάμι και πολεμήθηκε με στόχο να σταματήσει, όπως και έγινε. Το κατεστημένο δεν μπορούσε να ανεχτεί το γεγονός ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτό ως γεγονός θα συντελούσε στην αναζωπύρωση του Εθνισμού των Ελλήνων.

Η ανασκαφή σταμάτησε οπότε ο τάφος με όλα του τα κτερίσματα παραμένει ασύλητος μέσα στο ορυχείο χρυσού που βρίσκετε κάτω από το μεγαλοπρεπές μνημείο.

Με την κυρία Σουβαλτζή είχα την τιμή να κάνω δύο εκπομπές. Η πρώτη ήταν “Ο Τάφος του Αλέξανδρου” όπου παρουσιάσα όλο το χρονικό της ανασκαφής σε μιά πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη η οποία αγαπήθηκε απο πού κόσμο.

Η δεύτερη ήταν “Πού βρίσκεται ο Αλέξανδρος” από ζωντανή ομιλία με την κυρία Σουβαλτζή όπου παρουσιάσαμε την ταινία μικρού μήκους με τον ίδιο τίτλο βασισμένη στο βιβλίο της Λάνας Σουβαλτζή  “Αλέξανδρος – Διόνυσος – Το κοινό όραμα” αλλά και την συνέχεια της συνέντευξης όπου καλύψαμε απορίες που προέκυψαν από την πρώτη.

Το μόνο που μένει είναι να επιτραπεί η συνέχιση της ανασκαφής για να λάμψει η αλήθεια.

Για την ιστορία θα πρέπει να γραφτεί ό,τι η ανασκαφή σταμάτησε από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από τις Αιγυπτιακές αρχές.

Η εκπομπή “Ο Τάφος του Αλέξανδρου” ήταν η έναρξη της συνεργασίας μου με τον μοναδικό συνθέτη Τάκη Τάφ ο οποίος γράφει μουσική σε αποκλειστικότητα για τον Ναυσίνοο από τότε.

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

siwa3

Μία από τις επιγραφές που βρέθηκαν που αναφέρουν ότι εκεί είναι θαμένος ο μέγιστος των Ελλήνων, Αλέξανδρος.

siwa_oracle4

Το Μαντείο του Άμμωνος Διός στην όαση της Σίουα.

10

Το μνημείο όπως ήταν την περίοδο της ανασκαφής

u03A4u03BFu03C0u03BFu03B3u03C1u03B1u03C6u03B9u03BAu03AE  u03B1u03C0u03BFu03C4u03CDu03C0u03C9u03C3u03B7 u03C4

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του μνημείου.

ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ 5

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΑΡΕΓΚ …

tauregman
4647981275_1b7eabb872_z
Ma~tuareg~c
Niger. Sahel. Tuareg nomad woman. Her blue veil', like carbon paper, colors her face and hands.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:

1A
18
19
21

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ - "Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ"

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ - "ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"