ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; ΔΙΑΛΕΞΗ: ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ & ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Πριν από αρκετά χρόνια η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή ανακάλυψε στην όαση της Σίουα στην Αίγυπτο ένα μεγαλοπρεπές Ελληνικό Μνημείο. Το μνημείο αυτό είναι Μακεδονικό και φιλοξενεί μιά μεγαλειώδη ταφή. Πρόκειτε για το μνημείο που σύμφωνα με τα ευρήματα ταυτίστηκε με τον τάφο του μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου. Η ανασκαφή αυτή προκάλεσε ένα παγκόσμιο τσουνάμι και πολεμήθηκε με στόχο να σταματήσει, όπως και έγινε. Το κατεστημένο δεν μπορούσε να ανεχτεί το γεγονός ότι βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτό ως γεγονός θα συντελούσε στην αναζωπύρωση του Εθνισμού των Ελλήνων.

Η ανασκαφή σταμάτησε οπότε ο τάφος με όλα του τα κτερίσματα παραμένει ασύλητος μέσα στο ορυχείο χρυσού που βρίσκετε κάτω από το μεγαλοπρεπές μνημείο.

Με την κυρία Σουβαλτζή είχα την τιμή να κάνω δύο εκπομπές. Η πρώτη ήταν “Ο Τάφος του Αλέξανδρου” όπου παρουσιάσα όλο το χρονικό της ανασκαφής σε μιά πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη η οποία αγαπήθηκε απο πού κόσμο.

Η δεύτερη ήταν “Πού βρίσκεται ο Αλέξανδρος” από ζωντανή ομιλία με την κυρία Σουβαλτζή όπου παρουσιάσαμε την ταινία μικρού μήκους με τον ίδιο τίτλο βασισμένη στο βιβλίο της Λάνας Σουβαλτζή  “Αλέξανδρος – Διόνυσος – Το κοινό όραμα” αλλά και την συνέχεια της συνέντευξης όπου καλύψαμε απορίες που προέκυψαν από την πρώτη.

Το μόνο που μένει είναι να επιτραπεί η συνέχιση της ανασκαφής για να λάμψει η αλήθεια.

Για την ιστορία θα πρέπει να γραφτεί ό,τι η ανασκαφή σταμάτησε από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από τις Αιγυπτιακές αρχές.

Η εκπομπή “Ο Τάφος του Αλέξανδρου” ήταν η έναρξη της συνεργασίας μου με τον μοναδικό συνθέτη Τάκη Τάφ ο οποίος γράφει μουσική σε αποκλειστικότητα για τον Ναυσίνοο από τότε.

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ


Κοινοποιήστε

You may also like