ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: ΜΙΝΩΙΤΕΣ (ΜΙΝΥΕΣ) ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Στόχος μας στην εκπομπή αυτη είναι να πάμε ενα ταξείδι πίσω στον χρόνο και να ανιχνεύσουμε κατά κάποιο τρόπο τον Κρητικό Πολιτισμό που ονομάστηκε Μινωϊκός. Η γνώση που έχουμε για τον πολιτισμό αυτόν που είναι ο μητρικός πολιτισμός των Ελλήνων και αμειγώς ελληνικός προέρχεται από μελέτες στα αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία και κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, Πινακίδες Γραμμικής Α’ & Β’ και Κρητικά Ιερογλυφικά που διασώζονται.

Οι Μινωϊτες είχαν φτάσει στα πέρατα της υφηλίου. Είχαν αποικίες και διακομιστικούς σταθμούς σχεδόν παντού. Πολλές επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως είχαν φτάσει ως τον Καναδά και μετέφεραν χαλκό από εκεί ο οποίος έχει καθαρότητα πάνω από 99% και από εξετάσεις σε αρχαία μινωϊκά ναυάγεια αποδεικνύεται από πολλούς επιστήμονες πως όντως οι Μινωϊτες μετέφεραν χαλκό από τον Καναδά.

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αποδεικνύουν την ταύτιση των δειγμάτων από τα ναυάγια με τα δείγματα από το λεγόμενο Μινωϊκό ορυχείο στην Λίμνη Σουπεριόρ και συγκεκριμένα στο Νησί Ρουαγιάλ στα ορυχεία που ονομάζονται Μινόν και Λαύριο.

Τον χαλκό τον αναμείγνυαν με κασσίτερο τον οποίο έφερναν και από τις Κασσιτερίδες Νήσους δηλαδή την σημερινή Βρεττανία για να φτιάξουν τον μπρούτζο. Ο μπρούτζος που τόσο λάτρευαν οι αρχαίοι είναι ένα κράμα χαλκού 88%, και κασσίτερου 12% ο οποίος είναι πολύ σκληρότερος από τον χαλκό και ενισχύει την εποχή εκείνη τον πολιτισμό των Αρχαίων Κρητών σε τεχνολογική υπεροχή έναντι των υπολοίπων.

Όμως αυτό που μας κάνει εντύπωση δεν είναι το ότι οι Μινωϊτες έφτασαν στον Καναδά, είχαν επαφές με τους αυτόχθονες ινδιάνους της Αμερικανικής Ηπείρου, έφτασαν στις εσχατιές της Ασίας και της Αφρικής , αλλά το πώς ήταν δυνατόν να έχουν όλες αυτές τις πληροφορίες για το πού θα βρούν τα μέταλα αυτά, κάτι που στη σημερινή εποχή γίνεται μόνο μέσα απο την χρήση δορυφόρων και εφαρμογών πολύ αναπτυγμένων τεχνολογιών.

Σήμερα θεωρούμε δεδομένο το ότι μπορούμε να φτάσουμε σε τόσο υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα. Εκείνες τις εποχές όμως πως ήταν αυτό δυνατόν; Μήπως υπάρχει κάποια κρυμένη γνώση που δεν μπορεί να εξηγηθεί, ή δεν υπάρχει η θέληση να εξηγηθεί, και ποιά είναι αυτή;

Η αποψινή εκπομπή ξεκινά με ένα απόσπασμα απο το κείμενο του Πλουτάρχου στο έργο του “ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩ ΚΥΚΛΩ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ” ένα κείμενο το οποίο είναι πολύ αποκαλυπτικό για τον προορισμό μας και θα το αναλύσουμε στο δεύτερο μέρος της εκπομπής.

Στο πρώτο μέρος θα δώσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό στοιχείων και παραδειγμάτων με τα οποία θα αποδείξουμε πως οι Μινωϊτες μπορούσαν να κάνουν αυτά τα ταξίδια.

Στην εργασία μας αυτή για τον Ναυσίνοο τα στοιχεία που θα παρουσιάσουμε ενδελεχώς βασίζονται στις εργασίες του Δόκτωρος Μηνά Τσικριτσή αλλά και σε άλλους επιστήμονες Έλληνες και ξένους που έχουν συνεισφέρει στην σημαντικότατη αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν στον Μινωϊκό πολιτισμό.

Σήμερα λοιπόν θα ταξιδέψουμε για λίγο
στην εποχή της Pax Minoica μια εποχή που απο όσο πιστευετε είναι μητρογραμμική και όχι μητριαρχική και η οποία είναι η μοναδική περίοδος Ειρήνης του ανθρωπίνου γένους η οποία διήρκησε 7000 έτη περίπου.

Το όνομα Μινωϊτες το έδωσε σχεδόν αυθαίρετα ο Αρθουρ Έβανς που κατάφερε να ανασκάψει την Κνωσσό κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας και να πάρει την σκυτάλη από τον πρώτο ανασκαφέα της, Μίνωα Καλοκαιρινό τον οποίον σταμάτησαν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής την εποχή εκείνη.

Σε αυτή την εκπομπή δεν έχουμε τον χρόνο να Αναφερθούμε στον Υπολογιστή του Μίνωα, τον Αναλογικό Υπολογιστή του Παλαιόκαστρου Σητείας, ο οποίος είναι αναλογικός υπολογιστής εκκλείψεων υπολογισμού ώρας, μέρας, γεωγραφικού πλάτους κλπ τον οποίο θα παρουσιάσουμε σε μιά επόμενη εκπομπή όπως επίσης θα πρέπει να αφιερώσουμε μια ολόκληρη εκπομπή για να παρουσιάσουμε και να ερμηνεύσουμε τα κρητομυκηναϊκά δαχτυλίδια τα οποία μας δίδουν απίστευτες πληροφορίες για τις αστρονομικές γνώσεις των Ελλήνων που είναι οι παλαιότερες σε αυτόν τον πλανήτη.

Για να μπορεί ένας πολιτισμός να πραγματοποιήσει ταξίδια από την Ελλάδα στην Αμερικανική Ήπειρο και να κάνει από όσο δείχνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα ιστορικά και τα γλωσσικά στοιχεία τον περίπλου της γης θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Θα πρέπει καταρχήν να έχει πολύ αναπτυγμένη ναυτική τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή θα πρέπει να διέπετε από συγκεκριμένες σταθερές. ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ θα πρέπει να έχει αναπτυγμένη εφαρμόσιμη και αποδεικτέα τεχνολογία και τεχνογωσία σε ότι αφορά στην επιστήμη της αστρονομίας. Θα πρέπει να μπορεί να κατασκευάζει πλοία τα οποία να πελαγοδρομούν, να χρησιμοποιεί όργανα και αστρολάβους για να μπορεί να πλοηγήσει τα πλοία με την βοήθεια των άστρων. Αυτό απαιτεί υψηλή γνώση μαθηματικών και εφαρμογή τους σε όλα τα προηγούμενα. Θα πρέπει να μας παρουσιάζει στοιχεία χαρτογραφίας και πάνω από όλα ένα υπόβαθρο πολιτισμικό από ευρήματα πολύ παλαιότερα από την εποχή του. Δηλαδή θα πρέπει να εξηγήσουμε από που προήλθαν επειδή κανένας πολιτισμός δεν φυτρώνει σαν μανιτάρι. Αυτά αφορούν στοιχεία DNA καταγωγής και άλλα πολλά και θα πρέπει να είναι αποδείξιμα για να γίνονται αποδεκτά. Ο Μινωϊκός πολιτισμός παρουσιάζει με το παραπάνω όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία για την παρούσα εκπομπή αναγκαστικά θα είναι περιορισμένα αποκλειστικά στις επιστήμες αυτές, λόγω του ότι για να αναλύσουμε τον Μινωϊκό πολιτισμό σε βάθος θα πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να εξηγούμε και να παρουσιάζουμε όλα του τα επιτεύγματα και τα άλυτα μυστήρια του τεχνολογικά, μυσταγωγικά, θρησκευτικά, ηθικά κλπ τα οποία τον καθιστούν μοναδικό στον κόσμο στην εποχή του. Τα στοιχεία που μας δίδονται απο την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ως τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι ανυπολόγιστης αξίας για την έρευνά μας.

Α) ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ….. ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ Ή ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ … ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 500.000 ΠΚΕ

Β) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (παράδειγμα ΓΚΡΑΦΙΤΙ Αγίας Τριάδος ΦΑΙΣΤΟΥ – ΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και μας δείχνει τον αριθμό “π”)

Γ) ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τηγανοσχημα ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ τα οποία είναι υπολογιστές κύησης με αστρονομικά δεδομένα, μινωϊκά δαχτυλίδια, Δισκος Νέμπρα κλπ.

Δ) ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ
τοιχογραφίες, λιμάνια, ενα μινωϊκό ναυπηγείο, όργανα, κλπ.

Ε)ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ κάποια παραδείγματα όπως δόντι του ιπποπόταμου απο τις Αρχάνες και τον δισκο της Φαιστού σίγουρα θα δούμε σε επόμενες εκπομπές.

ΣΤ) ΕΜΠΟΡΙΟ
Σύζευξις Πολιτισμών, Γλώσσικα (Γραμμική Α’, Β’ ΚΡΗΤΙΚΑ Ιερογλυφικά κλπ…. Newberry Tablet από Καναδά, κλπ.

Η εκπομπή ανέβηκε τον Δεκέμβριο του 2014 . Έχει κάνει πάνω από 10.000 προβολές. Έχει κατέβει 3 φορές από το YOUTUBE επειδή περιείχε μερικά δευτερόλεπτα απο υλικό για το οποίο δεν είχα τα δικαιώματα. Αυτή είναι η τελευταία βερσιόν ανεβασμένη εκ νέου και βελτιωμένη σε ήχο εικόνα κλπ … Είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ το οποίο προέκυψε τριλογία ενώ προοριζόταν για μια εκπομπή πιο γενική.

ΕΡΕΥΝΑ: ΔΡ ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΑΦ


Κοινοποιήστε

You may also like