ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΟΥΡΔΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ NAUSINOUS ACADEMIA

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Άλλο ένα διαδικτυακό σεμινάριο ξεκινάει στο NAUSINOUS ACADEMIA. ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ με την ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΟΥΡΔΗ. Η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου θα είναι 10 μαθήματα και θα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ από τον δίαυλο του ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ.

Το μάθημα θα έχει διάρκεια μία ώρα και ένα μισάωρο ακόμα θα δίνεται για ερωτήσεις από τους μαθητές. Οι διαδικτυακές συναντήσεις αυτές θα είναι κάθε ΤΡΙΤΗ στις 20:15 με έναρξη στις 12 Ιανουαρίου του 2021.

Για πληροφορίες και κόστος συμμετοχής στείλτε μας τα στοιχεία σας στο μεηλ του Ναυσίνοου nausinous@yahoo.com και θα σας αποστείλουμε όλες τις πληροφορίες και τον λογαριασμό τραπέζης. Για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε και τηλεφωνικώς στο γραφείο του Εκδοτικού μας Οίκου στο τηλ 2104020830 (κατά προτίμηση πρωϊνές ώρες).

Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Σούρδη Ευγενία. Είμαι συνταξιούχος δασκάλα και έχω ασχοληθεί τα τελευταία 30 χρόνια με την έρευνα των αστρολογικών θεμάτων επιτυγχάνοντας μερικές φορές να δημιουργήσω καινούργια δεδομένα τα οποία περιλαμβάνονται σε βιβλία που έχουν εκδοθεί. Την τελευταία χρονιά παρακολούθησα επίσης σεμινάρια Αστρονομίας στο πρόγραμμα Mathesis του Πανεπιστημίου της Κρήτης τα οποία ολοκλήρωσα.

Με τον κύριο Μπεζουγλώφ Αδριανό αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε έναν κύκλο 10 μαθημάτων που θα αφορούν συγκεκριμένα αστρολογικά θέματα γιατί σε 10 μαθήματα είναι δύσκολο να επιτευχθεί μία αρκετά εκτεταμένη ύλη των θεμάτων της Αστρολογίας επειδή η ενασχόληση με την εκμάθησή της διαρκεί το λιγότερο 5 έτη.

Στα μαθήματα που θα σας παρουσιάσουμε θα αναφερθώ στην δημιουργία του Ζωδιακού κύκλου, στην τοποθέτηση της εκλειπτικής στον ουράνιο θόλο, στις ενέργειες των πλανητών και της δημιουργίας των γεγονότων της ζωής μας από την λειτουργικότητά τους. Όλες αυτές οι γνώσεις θα δομηθούν από την προγονική Γραμματεία μας και συγκεκριμένα από πλατωνικές και πυθαγόρειες, φιλοσοφικές αναφορές.

Οι έννοιες που θα δοθούν θα είναι συγκεκριμένες για να αποκομίσετε όφελος από αυτές που θα αναφερθούν και να μπορέσετε γνωστικά να τις χρησιμοποιήσετε στην ζωή σας και στην επικοινωνία σας με το περιβάλλον σας όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις για το θέμα που ονομάζεται Αστρολογία και αρκετά σκωπτική κριτική από το περιβάλλον μας. Όταν όμως στα συγκεκριμένα άτομα απευθύνουμε την ερώτηση αν έχουν ασχοληθεί συστηματικά μαζί της, όχι τυχαία, η συνηθισμένη απάντηση είναι Όχι ή κάτι γνωρίζω.

Αν όμως ευαισθητοποιηθούν και αρχίσουν να εντρυφούν στα θέματά της τότε η άποψή τους θα τροποποιηθεί και θα γίνουν, είμαι σίγουρη, ένθερμοι υποστηρικτές της. 

Υπάρχουν πολλοί τομείς της Αστρολογίας:

Είναι η Εγκόσμια η οποία ασχολείται με τα γεγονότα της ζωής μας που αφορούν οικονομικά, οικογένεια, παιδιά, εργασία κ.ά

Είναι η Εσωτερική Αστρολογία η οποία εξετάζει καθαρά τα θέματα της Ψυχής μας και πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τα γεγονότα της Εγκόσμιας.

Η Ιατρική Αστρολογία η οποία μας δίνει την δυνατότητα πρόβλεψης ασθενειών.

Επίσης η Προγνωστική Αστρολογία η οποία σημειοδοτεί τα σημαντικότερα γεγονότα του έτους που τυχόν διανύουμε ώστε να μπορούμε να χειριστούμε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσουμε γνωρίζοντάς τα από ότι όχι. Είναι σαν να γνωρίζουμε ότι αύριο θα έχουμε καταιγίδες και φοράμε αδιάβροχο, γαλότσες και κρατάμε και ομπρέλα. Είναι σίγουρο ότι θα βραχούμε αλλά είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι θα γίνουμε μούσκεμα όταν δεν γνωρίζουμε το γεγονός με τις πιθανές συνέπειές του.

Επίσης υπάρχει και η Πολιτική Αστρολογία η οποία προβλέπει οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικά θέματα.

Και τέλος είναι η Ωριαία Αστρολογία η οποία μας βοηθά να βρούμε απολεσθέντα αντικείμενα.

Ένα άλλο πρόβλημα που παρουσιάζει η Αστρολογία είναι η  μεγάλη αντιπαράθεση που υπάρχει στο θέμα του αν πρέπει η Αστρολογία να ονομαστεί τέχνη ή επιστήμη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι επιστήμη γιατί στηρίζεται σε νόμους οι οποίοι ισχύουν τουλάχιστον 4.000 χρόνια και αποδεικνύονται όπως γνωρίζουμε όσοι και όσες ασχολούμαστε μαζί της.

Αν της δώσουμε την ονομασία τέχνη ο γνωστικός της σκελετός πρέπει να στηριχθεί σε μεταφερόμενες προσωπικές εμπειρίες από τον ένα αστρολόγο στον άλλο . Μπορεί να συμβαίνει και αυτό γιατί έτσι υπάρχει εξέλιξη σε μία τέχνη αλλά σε μία επιστήμη οι νόμοι της είναι γενικοί στην πυθμενική βάση της για όλους τους αστρολόγους και δεν βασίζονται σε ατομικές εμπειρίες αλλά σε σοβαρά, αστρονομικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στο ουράνιο στερέωμα και τα οποία μπορούν να εξηγηθούν. Αυτά είναι οι όψεις μεταξύ των πλανητών και οι αναδρομές τους, οι εκλείψεις του Ηλίου και της Σελήνης, οι σεληνιακές φάσεις της, οι εναλλαγές των εποχών οι οποίες απεικονίζονται με απόλυτη ακρίβεια σε έναν ζωδιακό χάρτη και οι απλανείς αστερισμοί των οποίων οι αστέρες Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ μεγέθους παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξήγηση των αστρολογικών δεδομένων.

Αλλά το σπουδαιότερο όφελός της είναι η αποδελτίωση του Δελφικού μας ρητού Γνώθι σαυτόν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να καταλάβουμε τους θετικούς ή λανθασμένους χειρισμούς μας παρά μόνον μέσα από την Αστρολογία γιατί όταν ασχοληθούμε μαζί της βλέπουμε τα δικά μας τρωτά και καταρρίπτεται η άποψή μας ότι εμείς έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όλοι οι άλλοι γύρω μας έχουν λανθασμένη συμπεριφορά. Τότε συνειδητοποιούμε ότι αν σπείρουμε μια σκέψη μας θα θερίσουμε μετά από καιρό μία συνήθεια. Σπέρνοντας την συνήθειά μας θα θερίσουμε τον χαρακτήρα μας ο οποίος θα εκδηλωθεί στην ζωή μας δημιουργώντας θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις από το περιβάλλον μας και σπέρνοντας  τον χαρακτήρα μας στο χωράφι της ζωής θα θερίσουμε ένα πεπρωμένο το οποίο θα πρέπει να το διαχειριστούμε.

Εύχομαι, με αυτά τα 10 ωριαία μαθήματα να μπορέσω να ξυπνήσω μέσα σας το ενδιαφέρον για τις γνώσεις που μπορεί, η Αστρολογία, να μας διδάξει οι οποίες θα μας οδηγήσουν στο άλλο δελφικό ρητό:

Μηδέν άγαν

(Μην κάνεις) τίποτα το υπερβολικό!


Κοινοποιήστε

You may also like