NASA: ΑΠΟΚΟΣΜΟΙ ΗΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ “ΠΑΡΑΞΕΝΗΣ” ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 10

Όταν είσαι στην πίσω πλευρά του φεγγαριού και ακούς περίεργη μουσική στον ασύρματο ενώ γνωρίζεις πως είσαι αποκλεισμένος απο κάθε επικοινωνία με την Γή, τότε τι θα σκεφτείς;

Το πλήρωμα της αποστολής “Απόλλων 10” τρόμαξε όταν άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με μουσική στα ακουστικά τους ενώ βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του φεγγαριού. Δεν γνώριζαν αν ‘επρεπε να το αναφέρουν στην ΝΑΣΑ.

Ήταν 1969, δύο μήνες πρίν την λεγόμενη πρώτη ιστορικά επανδρωμένη προσεδάφιση στην Σελήνη όταν η αποστολή “Απόλλων 10” μπήκε σε τροχιά γύρω απ’την Σελήνη, το οποίο συμπεριλάμβανε και την σκοτεινή πλευρά όπου όλα τα σκάφη χάνουν κάθε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με την Γή για περίπου μία ώρα και κανείς στην Γή δεν μπορεί να τους ακούσει ή να τους δεί.

Η πληροφόρηση που είχε ο κόσμος ήταν ό,τι η αποστολή είχε ολοκληρωθεί αισίως.

Η σειρά “NASA’s Unexplained Files,” του The Science Channel εξετάζει τις ηχογραφήσεις που είχαν παραβλέψει, της ανησυχητικής εμπειρίας των τριών αστροναυτών της αποστολής αυτής ενώ πετούσαν πάνω από την απρόσιτη πλευρά του φεγγαριού μας.

Οι ηχογραφήσεις περιέχουν “παράξενες, αλλόκοσμες μουσικές” που καταγράφησαν από το σύστημα επικοινωνίας του σκάφους, μας λέει το Science Channel.

Ο διάλογος ανάμεσα στους τρείς αστροναύτες υποδεικνύει ότι άκουσαν ήχους πρωτόγνωρους.

“It sounds like, you know, outer space-type music.”

“You hear that? That whistling sound? Whooooooooo!”

“Well, that sure is weird music!”

“Φαίνεται να είναι μουσική από το εξώτερο διάστημα.”
“Το ακούς αυτό; Αυτόν τον ήχο που μοιάζει με σφύριγμα:”
“Αυτό πραγματικά ακούγεται σαν παράξενη μουσική”

Οι ήχοι αυτοί ακούγονταν για μία ώρα και οι αστροναύτες πριν επανακτήσουν επικοινωνία με την Γή συζήτησαν για το αν θα αναφέρουν ή όχι το περιστατικό στο Αρχηγείο Ελέγχου της αποστολής.

“It’s unbelievable! You know?”

“Shall we tell them about it?”

“I don’t know. We ought to think about it.”

“Είναι απίστευτο…..”
“Να το αναφέρουμε;”
“Δεν ξέρω. Πρέπει να το συζητήσουμε.”

Το πλήρωμα της αποστολής ήταν συνηθισμένο στους ήχους που θα έπρεπε να ακούν.

TA ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 10
CommanderThomas P. Stafford
Third spaceflight
Command Module PilotJohn W. Young
Third spaceflight
Lunar Module PilotEugene A. Cernan
Second spaceflight
AL WORDEN

Ο αστροναύτης Al Worden της αποστολής “Απόλλων 15” καταθέτει:
“Η λογική μας λέει ό,τι αν κάτι καταγράφτηκε εκεί τότε κάτι υπήρχε. Η ΝΑΣΑ θα απέκρυπτε πληροφορίες από το κοινό στην περίπτωση που έκρινε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για την προστασία του κοινού. Δεν ακούστηκε τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό τότε. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να αποκαλυφθεί. Αναρωτιόμαστε αν σκάρωναν κάτι εκεί πάνω και αν πραγματικά υπήρχε κάτι εκεί. Ποτέ πραγματικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Όταν είσαι στην πίσω πλευρά του φεγγαριού και ακούς στον ασύρματο αυτούς τους περίεργους ήχους ενώ γνωρίζεις πως είσαι αποκομμένος από κάθε επικοινωνία με την Γή, τότε τι σκέψεις μπορεί να κάνεις;”

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΛΩΝ 10

Η ΝΑΣΑ την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας πως τα αρχεία ήταν εδώ και καιρό διαθέσιμα για το κοινό και πως οι μαγνητοταινίες δεν χάθηκαν ποτέ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ:
Κατά την διάρκεια του Αγώνα για το Διάστημα (The Space Race) την δεκαετία του ’60 το περιεχόμενο των μαγνητοταινιών της αποστολής “Απόλλων 10” διαβαθμίστηκε ως “Εμπιστευτικό” το 1969. Όμως έγινε διαθέσιμο για το κοινό από το 1973. Εφόσων το Διαδίκτυο δεν υπήρχε την εποχή εκείνη η ΝΑΣΑ φρόντισε να δημοσιοποιήσει ψηφιακά αρχεία κάποιων αποστολών που έγιναν εκείνη την εποχή σχετικά πρόσφατα.
Τα ψηφιακά αρχεία ήχου της αποστολής Απόλλων 10 ανέβηκαν στο Διαδίκτυο το 2012, αλλά όλα τα αρχεία ήταν διαθέσιμα από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 στο National Archives.

GENE CERMAN

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή πηγή των εν λόγω ήχων ο πιλότος του Apollo 10 Lunar Module, ο Gene Cernan είπε στην ΝΑΣΑ:
“Δεν θυμάμαι το συγκεκριμένο περιστατικό να μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον για να το λάβω σοβαρά υπ’όψιν. Κατά πάσα πιθανότητα είχε να κάνει με ραδιοφωνικές παρεμβολές. Εάν αξιολογούσαμε το περιστατικό ως κάτι άλλο θα ενημερώναμε άπαντες μετά την πτήση. Δεν το επανεξετάσαμε.”

AL WORDEN

Ενώ ο αστροναύτης Al Worden συνεχίζει:
“Υπήρξαν περιστατικά που αστροναύτες στο διάστημα είχαν ακούσει και είχαν δεί περίεργα πράγματα μη αναγνωρίσιμα, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Έχω ανοιχτό μυαλό για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Είναι εξ ακοής μαρτυρίες. Πρόκειται για περιστατικά όπου κάποιοι είδαν ή άκουσαν κάτι απροσδιόριστο. Η περισυλλογή είναι καλή αλλά χρειάζονται απτές αποδείξεις.”

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ “ΑΠΟΛΛΩΝ 10”  ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ

Η ΝΑΣΑ διαθέτει τις ακόλουθες απομαγνητοφωνήσεις απο την αποστολή Απόλλων 10 ΕΔΩ και όλες τις ηχογραφήσεις ΕΔΩ καθώς και περαιτέρω υλικό ΕΔΩ.
Το άρθρο μεταφράστηκε από την Αγγλική γλώσσα από τον Αδριανό Μπεζούγλωφ και όλο το υλικό παρουσιάστηκε στο HUFFPOST SCIENCE.

Α’ ΜΕΡΟΣ
Β’ ΜΕΡΟΣ

Κοινοποιήστε

You may also like