ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ STARLINK ΑΠΟ ΤΗΝ SPACE X & ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ – ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Το Starlink είναι ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο παροχής υπηρεσιών δορυφορικού διαδικτύου το οποίο υλοποιείται σταδιακά απο την εταιρεία Space X. Αρχικά η εταιρεία πήρε έγκριση για να τοποθετήσει 12.000 δορυφόρους μέσα στην επόμενη δεκαετία ενώ συζητάτε η επέκταση αυτού του σχεδίου στους 42.000 δορυφόρους. Απ’ότι φαίνεται η εταιρεία στοχεύει στο να σαρώσει κυριολεκτικά το διαδίκτυο δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες και στα πιό απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη να χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαδικτύου με πολύ χαμηλό κόστος αγοράζοντας μια συσκευή που η ίδια εταιρεία αυτήν την στιγμή εξελίσσει.
Η αρμάδα των δορυφόρων που θα τυλίξουν τον πλανήτη σε ένα πλέγμα αποτελείται από μικρούς δορυφόρους οι οποίοι παράγονται μαζικά και “συνεργάζονται” με πομποδέκτες εδάφους. Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει έναν αριθμό δορυφόρων που θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς, επιστημονικούς και εξερευνητικούς σκοπούς όπως λέει.
Η αρχή έγινε στις 24 Μαϊου του 2019 όταν έγινε η πρώτη εκτόξευση η οποία έθεσε σε τροχιά 60 δορυφόρους.

Η επιστημονική κοινότητα διατύπωσε μιά ανησυχία που έχει να κάνει με τα σκουπίδια που θα αφήσει το συγκεκριμένο σχέδιο στο διάστημα βραχυπρόθεσμα καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην αστρονομία και παρατήρηση και μελέτη του διαστήματος από την Γη. Για το τελευταίο η εταιρεία έχει διατυπώσει υποσχέσεις πως θα λύσει το πρόβλημα.

Το συνολικό κόστος του όλου εγχειρήματος για την επόμενη δεκαετία ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν από την συγκεκριμένη εταιρεία τον Μάϊο του 2018 ενώ η παραγωγή ξεκίνησε από το 2015 με τους πρώτους δύο πρωτότυπους δοκιμαστικούς δορυφόρους οι οποίοι τέθηκαν σε τροχιά τον Φεβρουάριο του 2018. Στις 24 Μαϊου του 2019 οι πρώτοι 60 δορυφόροι μαζικά τέθηκαν σε λειτουργία μετά την τοποθέτησή τους σε τροχιά. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας SPACE X βρίσκονται στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την δοκιμή των δορυφόρων που κινηματογραφήθηκε από κάποιους συνέβει το εξης τραγελαφικό: Κυκλοφορούν κάποια βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα οποία ναι μεν δείχνουν τους δορυφόρους να κινούνται σε σειρά στον ουρανό αλλά δυστυχώς παραπληροφορούν τον κόσμο στρέφοντάς τους σε θεωρίες συνομωσίας ότι αυτά που βλέπουν είναι ανεξήγητα ή και εξωγήϊνα σκάφη δημιουργώντας έτσι μία σύγχηση και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο στο να μην παρατηρεί ή να δικαιολογεί τα υπαρκτά φαινόμενα ως τεχνητά. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο. Συμβαίνει από την δεκαετία του 1960 όπου ξεκίνησε η συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης των αληθινών περιστατικών για τα οποία δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Είναι σύνηθες φαινόμενο το κατεστημένο να χρησιμοποιεί “υπαλλήλους του” (μεγαλοδημοσιογράφους και στούντιο παραγωγής ταινιών) για να ευτελίσουν κάθε ψύγμα αλήθειας και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη η οποία βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων κοιμάται ύπνον βαθύ!

Υπάρχει εκεί έξω πολύς κόσμος που αρπάζει στον αέρα οτιδήποτε φανταχτερό σε βίντεο κυκλοφορεί και το κοινοποιεί αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται οποιαδήποτε αξιοπιστία και οι άνθρωποι καταντάνε γραφικοί. Θυμηθείτε πόσα βίντεο με εξωγήϊνα σκάφη κυκλοφορούν τα οποία πρωταγωνιστούν σε αυτά και πετούν σε αργή κίνηση για να γίνουν φανερά και όμως υπάρχει κόσμος αλλά και πολλοί μπλόγκερ που τα αναπαράγουν με σκοπό τον εντυπωσιασμό χωρίς αυτό να έχει την παραμικρή ουσία. Τα φαινόμενα όμως είναι υπαρκτά και οι στιγμές που εντυπώνονται στις φωτογραφίες είναι για κλάσματα του δευτερολέπτου όταν πρόκειται για Ιπτάμενες Μηχανές. Φανταστείτε κάποια στιγμή να έρθουν πραγματικά εξωγήινοι στην Γη φανερά. Κανείς δεν θα πιστέψει πως αυτό είναι αλήθεια …
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ


Κοινοποιήστε

You may also like