ΣΜΗΝΟΣ UFO ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

ΣΜΗΝΟΣ UFO ΠΑΝΩ ΑΠ’ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΩΡΕΣ 20:54 , 20:56 & 21:01
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ

Σίγουρα πολλοί από σας θα θυμούνται το περιστατικό που συγκλόνισε την Μεσσαρά το καλοκαίρι του 2017. Πιό συγκεκριμένα τότε κάποιοι έγραψαν: “Επίμονα ήταν τα τηλέφωνα κατοίκων του Ζαρού που υποστήριζαν ότι είδαν ιπτάμενο δίσκο (UFO)  να διασχίζει τον ουρανό και να χάνεται στον ορίζοντα πάνω από τα Βορίζια.”

Για το εν λόγω περιστατικό είχα κληθεί από φίλους στην περιοχή και κατέγραψα μαρτυρίες και δεδομένα τα οποία είχα καταθέσει σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιανουάριο του 2017 στο ASTRA TV και συγκεκριμένα στον “Κώδικα Μυστηρίων” με τίτλο  “Τα Ελληνικά X-FILES “ όπου παρουσίασα υλικό το οποίο είναι δημοσιευμένο στον ιστοχώρο του Ναυσίνοου με τον ίδιο τίτλο και αυτό απετέλεσε το έναυσμα της νέας σειράς με τίτλο: ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ X-FILEΣ επειδή λόγω κάποιου προβλήματος η αρχική εκπομπή κατέβηκε από το YouTube του Κώδικα των Μυστηρίων αποφασίσαμε να την βγάλουμε στον Ναυσίνοο και έτσι γεννήθηκε η σειρά.

Ας γυρίσουμε όμως στο περιστατικό που εξετάζουμε εδώ. Στις 7 Απριλίου το βράδυ γύρω στις 8:45 η Κυρία Αγγελική Αγγελιδάκη με την παρέα της έκαναν βόλτα στο ενετικό λιμάνι στο Ηράκλειο. Η βραδιά ήταν όμορφη και το σχήμα και μέγεθος του φεγγαριού τους προσέλκυσε στο να τραβήξουν φωτογραφίες χωρίς στην αρχή να αντιληφθούν κάτι. Μετά από λίγο είδαν μία σφαίρα φωτός να κινείται προς τα κάτω και την απαθανάτισαν σε μία απο τις φωτογραφίες.

Λαμβάνοντας τις φωτογραφίες αυτές μετά από δική μου προτροπή μπήκαμε στην διαδικασία να τρέξουμε μία ανάλυση τόσο για την αυθεντικότητά τους αλλά και για το τι μπορεί να δείχνουν. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να δείχνουν οι φωτογραφίες αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας απέδωσαν τα εξης στοιχεία:

Κατ’ αρχάς διαπιστώθηκε πως τα αντικείμενα στις φωτογραφίες δεν είναι προϊόν ανάκλασης του φακού στο κινητό και δεν είναι σκόνη, συνεπώς είναι όντως φωτεινά αντικείμενα.

Σε μία δεύτερη ματιά φαίνεται πως κινούνταν ομαδικά από την θάλασσα προς την στεριά διαγράφοντας μία Νοτιοδυτική πορεία.

Δεν μπορεί να είναι αεροπλάνα επειδή δεν έχουν τα beacon – κόκκινο φως που αναβοσβήνει – κάτι που επιβάλλεται να υπάρχει σε όλα τα αεροπλάνα είτε είναι πολιτικά είτε στρατιωτικά. Αν ήταν πολεμικά και πάλι δεν θα είχαν σβηστά αυτά τα φώτα και αν έκαναν άσκηση συσκότισης δεν θα είχαν ούτε τα λευκά φώτα αναμένα.

Τα πολιτικά αεροσκάφη δεν πετάνε σε σχηματισμούς ενώ τα στρατιωτικά δεν πετάνε σε σχηματισμούς τυχαίους. Τα στρατιωτικά πετάνε σε σειρά τύπου LINE ASTERN FORMATION, σε ΛΑΜΔΑ ECHELLON FORMATION ή σε ζεύγη. Ποτέ όμως σε άστατο σχηματισμό όπως δείχνουν τα συγκεκριμένα Ιπτάμενα Αντικείμενα στις φωτοτογραφίες που εξετάζουμε εδώ.

Αυτό δε που είναι εκπληκτικό είναι πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα πετάνε μπροστά από τον Αεροδιάδρομο του Αερολιμένα Νίκος Καζαντζάκης. Αν είναι έτσι αυτό θα εμπόδιζε οποιαδήποτε απογείωση απο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και θα γινόταν αντιληπτό από τον Πύργο Ελέγχου κάτι που δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε επειδή δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση – και βέβαια δεν θα περιμέναμε κάτι τέτοιο για ευνόητους λόγους.

Όμως η συγκεκριμένη θέση και πορεία των Ιπτάμενων Αντικειμένων αυτών που θα εμπόδιζε τις απογειώσεις, θα εγκυμονούσε τεράστιο κίνδυνο για MIDAIR COLLISION (σύγκρουση στον αέρα) και για να αποφευχθεί αυτό θα έδινε εντολή ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας να περάσουν τον αεροδιάδρομο του Ηρακλείου από την μέση του, ουτωσώστε να μην ενοχλούσε το ίχνος απογείωσης. Υποθέτουμε βέβαια πως εκείνη την στιγμή που περνούσαν τα Ιπάμενα Αντικείμενα δεν υπήρχαν απογειώσεις οπότε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και πέρασαν από το τέλος του λιμανιού.
Από την φωτογραφία με το κτήριο που δείχνει το πορτοκαλί βέλος κάνοντας χρήση διαφόρων προγραμμάτων υπολογίσαμε περίπου την πορεία των Αντικειμένων. Αυτό δε που είναι εκπληκτικό είναι πως με ένα τρόπο μας δείχνει πως η πορεία περνάει (ή καταλήγει;) στα Βορίζια στην περιοχή του Ζαρού. όπου στις 24 Ιουλίου του 2017 είχε καταγραφεί το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκα στην αρχή. Αυτό είναι βέβαια μιά υπόθεση λαμβάνοντας ως δεδομένο πως η πορεία ήταν αυτή και δεν υπήρχε παρέκλιση κατά την πτήση των ΑΤΙΑ.

Αν ισχύει αυτή η υπόθεση για τον Ζαρό τότε τα Ιπτάμενα αντικείμενα διαγράφουν μία πορεία σύμφωνα με τις επιταγές της Ιερής Γεωμετρίας και συνδέονται άμεσα με τις Ιερές Κορυφές στις οποίες σχηματίζουν Ιερό τρίγωνο με την αυλή του Ανακτόρου της Φαιστού και την θρησκεία των Μινωιτών. (Δείτε εδώ παλαιότερο άρθρο μου που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό ΙΧΩΡ για το συγκεκριμένο θέμα ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ: ΜΙΝΩΙΚΟΙ & ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ). Όλο αυτό μας βάζει σε προβληματισμούς στο να εξετάσουμε την σχέση με τα Μινωικά δαχτυλίδια στα οποία εμφανίζονται πολλά παράξενα θέματα που παραμένουν ανερμήνευτα (σε αυτό το κομμάτι θα αναφερθώ στην ομιλία μου στην Ιεράπετρα στις 24 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Mελίνα Μερκούρη). Τα Ιερά τρίγωνα και τα Μινωικά δαχτυλίδια αλλά και τα παράξενα φαινόμενα που συνδέουν όλα αυτά μαζί, εξετάζω με αφηγηματικό τρόπο στο Μυθιστόρημα “Λύκτος:Το Μυστικό του Λιονταριού” (εκδόσεις Ναυσίνοος)

Διατυπώσαμε επίσης κάποιες σκέψεις για τα αντικείμενα. Από την αλλαγή του φωτισμού στις φωτογραφίες τις οποίες επεξεργαστήκαμε με διάφορα προγράμματα, φαίνεται πως τα αντικείμενα είναι αυτόφωτα ή θα τα χαρακτηρίζαμε ως φωτεινές πηγές πιό ελεύθερα όπως το φεγγάρι που αντανακλά το φως του ήλιου. Αν το φως τους ήταν παλλόμενο τότε υπάρχουν και άλλα αντικείμενα τα οποία είναι “σβηστά” και σίγουρα είναι πάνω από 12.

Εντύπωση προκαλεί το ό,τι είναι αισθητά πιό κοντά από ότι το φεγγάρι. Σε μιά φωτογραφία ένα από τα αντικείμενα έχει πλησιάσει κοντά πάνω από τα κτήρια και έχει αποτυπωθεί στην φωτογραφία με πολύ ευκρίνεια σαν να είναι μιά φωτεινή σφαίρα αλλά δεν έχει καμία σχέση με το φαινόμενο των ORBs (Other Reality Beings)

Το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται μόνο ένα μέρος του αντικειμένου λόγω του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει και μπορεί να αντιληφθεί σύμφωνα με το εύρος του φάσματος της αντίληψής του. Ότι εκπέμπει έξω από αυτό το εύρος δεν γίνετε αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι αλλά ούτε από την φωτογραφική μηχανή που έχει λίγο μεγαλύτερο εύρος ανάλογα με τον τύπο του αισθητήρα της, οπότε δεν έχουμε εκ των πραγμάτων τις κανονικές διαστάσεις και το σχήμα του αντικειμένου υπο διερεύνηση.

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ


Κοινοποιήστε

You may also like