ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: ΣΕΙΡΙΟΣ – ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ ΣΕΙΡΙΟΣ – (ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;)
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ, ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΤΟΓΚΟΝ, ΟΜΗΡΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΑΦ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΟΝΤΑΖ & ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: © +℗ STUDIO ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 2014
All rights reserved

Η ΙΔΕΑ

Είχαμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του Ναυσίνοου ως ραδιοφωνική εκπομπή. Είχα πολλές ιδέες για το πως θα συνεχίσω στον δεύτερο κύκλο περισσότερο για την θεματολογία των εκπομπών και τους καλεσμένους, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ως που μπορούσα να φτάσω τον Ναυσίνοο.

Η ιδέα για την εκπομπή αυτή προέκυψε κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού με τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο στην Θεσσαλονίκη. Στο τραίνο συζητήσαμε για τον Σείριο και ανταλλάξαμε απόψεις για τους Ντογκόν κλπ Από εκείνη την στιγμή ρίζωσε ο Σείριος στο μυαλό μου αλλά έτρεχαν χίλια δυο πράγματα που δεν επέτρεπαν (ευτυχώς) την γρήγορη υλοποίηση της εκπομπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΕΗΛΕΡ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Το κύριο μέλλημά μου εκείνη την εποχή ήταν να μπώ στην διαδικασία να μάθω κάποια προγράμματα στον υπολογιστή. Αυτή η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα μου πήρε περίπου 2-3 μήνες για να μάθω τα βασικά. αλλά η αρχή είχε γίνει με την εκπομπή “Ο Τάφος του Αλέξανδρου” με την Λιάνα Σουβαλτζή, όπου με πολύ μεράκι έκανα ό,τι ήταν εφικτό από μέρους μου για να παρουσιάσω αξιόλογα βίντεο.

Για τον Σείριο η εξέλιξη ήταν ότι έδινα πνοή και κίνηση στις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μιά νέα πλατφόρμα εργασίας (νέα για μένα βέβαια).

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΑΦ

Ο αστείρευτος Τάκης Τάφ έγραψε υπέροχη μουσική για το επεισόδιο αυτό για άλλη μια φορά. Η μουσική για τον Σείριο αγαπήθηκε από πολύ κόσμο. Επίσης συνέθεσε 3 μουσικά μέρη για τους Ντογκόν παντρεύοντας τους ήχους της φυλής στις τελεστικές διαδικασίες τους με την ηλεκτρονική μουσική. Το αποτέλεσμα έκρινα ό,τι ήταν πολύ ιδιαίτερο και ταυτόχρονα δύσκολο – κόντρα σε ότι είχα παρουσιάσει ως τότε. Έβαλα και τα τρία μέρη σε μία κονσόλα και τα πέρασα διάφορα στάδια με αποτέλεσμα να βγάλω τα κομμάτια για τον χορό τον Ντογκόν και το ρεπορτάζ για την ιστορία τους. (Η μουσική από την αρχή ήθελα να είναι πρωτότυπη για να μην έχουμε προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα στον Ναυσίνοο)

ΤΑ VIDEO

Τα video μου πήραν περίπου 3 μήνες για να τα ολοκληρώσω και ατελείωτες ώρες στην παραγωγή αφού πρώτα συγκέντρωσα το υλικό που θεώρησα εκείνη την εποχή ως σημαντικό για ένα πρώτο αφιέρωμα στον Σείριο. Θυμάμαι τώρα πιά κοιτώντας πίσω πως η μανία που με είχε πιάσει για να φέρω το υλικό ως μία ενότητα δεν ήταν φυσιολογική … Οι Μούσες όπως πάντα έβαλαν το χεράκι τους .. (Πολλές φορές στον Ναυσίνοο έχω την αίσθηση πως αυτό που κάνω έχει πολλά λάθη ή παίρνει διορθώσεις … αλλά όταν βγαίνει και λαμβάνω τόσα πολλά θετικά μηνύματα κατανοώ πως αυτά τα λάθη πρέπει να μένουν ως έχουν …. )

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ

Αφού είχα ολοκληρώσει τα video, κάναμε με τον Βασίλη θεοδωρόπουλο μιά πρώτη δοκιμαστική συνέντευξη και μετά ακολούθησε μία δεύτερη στην προσπάθειά μας να δώσουμε πολλές πληροφορίες σύμφωνα με το αρχικό πλάνο που είχαμε φτιάξει. Όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο μοντάζ κάναμε και ένα δεύτερο με τον Βασίλη ένα βράδυ ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ολοκληρώθηκε η εκπομπή και μπήκαν οι τελευταίες πινελιές.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ

Η εκπομπή βγήκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 στο χειμερινό Ηλιοστάσιο. Απο τότε έχει περάσει αρκετός χρόνος ως σήμερα. Οι θεάσεις έχουν ξεπεράσει τις 400.000 και συνεχίζει. Η εκπομπή δημοσιεύτηκε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μπλόγκ και ιστοχώρων. Ξεπερνούν τα 100. Καμία άλλη εκπομπή δεν έχει περάσει αυτά τα ρεκόρ του Σείριου και ο κύριος λόγος είναι τα πρωτότυπα βίντεο που ενόχλησαν βέβαια κάποιους που τότε με προέτρεψαν να τα κόψω …

Όμως τι Ναυσίνοος θα ήμουν αν τα έκοβα;

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ


Κοινοποιήστε

You may also like