ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ – ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Τον 18ο αιώνα καταγράφηκε ότι μεταλλωρύχοι για εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν την εμφάνιση σφαιρών φωτός που έβγαιναν από το έδαφος ως μέσον εντόπισης φλεβών χαλκού και ψευδαργύρου. *(16)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ” – ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό είναι ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα αυθεντικών φωτογραφιών που αφορά στην συγκεκριμένη έρευνα οι οποίες ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στο ερευνητικό σχέδιο ΔΡΑΚΩΝ.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ

Αυτές οι περιοχές συνήθως παρουσιάζουν άλλο ένα είδος ενεργειακού φαινομένου – τα παράξενα φώτα. Τον 18ο αιώνα καταγράφηκε ότι μεταλλωρύχοι για εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν την εμφάνιση σφαιρών φωτός που έβγαιναν από το έδαφος ως μέσον εντόπισης φλεβών χαλκού και ψευδαργύρου. *(16) Σε κάποια μέρη στην Ουαλία υπάρχει ακόμα η παράδοση ότι μπλέ φώτα περιστασιακά κάνουν την εμφάνισή τους σε συγκεκριμένους λόφους και αποκαλύπτουν έτσι την παρουσία μετάλλων. Επίσημα τα φαινόμενα αυτά δεν υπάρχουν και κάποιοι που τα καταγράφουν τα ερμηνεύουν ως UFO, τα οποία θεωρούν ιπτάμενα εξωγήινα σκάφη.

Υπάρχει όμως μεγάλος αριθμός ερευνητών που διαβεβαιώνουν πως αυτές οι επιδείξεις ενέργειας υφίστανται και είναι μια σχετικά νέα μορφή ηλεκτρομαγνητισμού ή μια άγνωστη “εξωτική” μορφή ενέργειας η οποία προέρχεται από τα ρήγματα και αναδύεται από διαδικασίες που συμβαίνουν στην λιθόσφαιρα πιθανώς σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικές συνθήκες. Υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις *(17- 22) που ενισχύουν αυτή την άποψη αλλά η φύση των φώτων και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο αναδύονται παραμένει άγνωστος πρός το παρόν (2017) αν και αρκετές θεωρίες έχουν κατά καιρούς υπάρξει. Τα φαινόμενα έχουν αναφερθεί, φωτογραφηθεί και μελετώνται από μεμονωμένους και άλλους ερευνητές. Υπάρχουν συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές στις Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία, Αυστραλία και Ελλάδα όπου τα φώτα έχουν ένα ιστορικό συνεχούς παρουσίας. Αυτά τα φώτα είναι αναμφίβολα σχετικά με την μορφολογία του εδάφους. Ο ερευνητής και ακαδημαϊκός Paul Devereux, ο John Steele, o David Kubrin και ο υπογράφων το παρόν βιβλίο έχουν καταγράψει και ερευνήσει τέτοια φαινόμενα φώτων. Σε πολλές φωτογραφίες τα φώτα αυτά δίνουν την εντύπωση πως έχουν μάζα και καθόλου βάρος. Πολλές φορές διαγράφουν μια τροχιά και χάνονται στον αέρα. Αυτά τα φώτα ήταν μαζί μας ανέκαθεν και παρά το γεγονός ότι η γνώμη του κοινού τα κατατάσσει σε διαστημικά μηχανικά UFO, στο παρελθόν πολλές παραδοσιακές κοινωνίες από όλο τον κόσμο τα κατέτασαν στις κοσμοθεωρίες τους ως πνεύματα, νεράιδες, εισόδους στον κάτω κόσμο ή ως διοσημικά φαινόμενα που χρησιμοποιούνται για μαντείες. Μπορεί οι σύγχρονές μας απόψεις για το φαινόμενο είτε ότι είναι εξωγήινα, είτε ότι δεν υπάρχουν να είναι εκφράσεις της νοητικής μας απομάκρυνσης από την Γη και τις λεπτές μορφές των φυσικών διαδικασιών. Τα φώτα αυτά μπορεί να αποδειχθούν πως είναι σημαντικά στοιχεία στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε την ευαίσθητη φύση του πλανήτη μας. Προς το παρόν θα αρκεστούμε να σημειώσουμε πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό και στοιχειώνει τις περιοχές τις οποίες οι αρχαίοι λαοί έχτιζαν ναούς και μνημεία, οι οποίοι παρατηρούσαν την ύπαρξή τους στα μεγαλιθικά μνημεία, στις ιερές πηγές, στα ιερά άλση, στις τούμπες και στα βουνά.*(22) Εν κατακλείδι τα φαινόμενα των φώτων συνδέονται με έναν ακόμα τομέα έρευνας, όταν μελετάμε έναν ιερό τόπο: Υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό ασυνήθιστων ενεργειακών φαινομένων;

Οι λαογραφικές καταγραφές που σχετίζονται με ένα μνημείο μπορεί να μας οδηγεί προς εκείνη την κατεύθυνση. Επιπλέον μπορεί να υπάρχουν αναφορές ανθρώπων για πρόσφατες εμφανίσεις των φαινομένων. Πολλές φορές είναι συχνή η καταγραφή της αίσθησης του ηλεκτρικού σοκ στο άγγιγμα μιας πέτρας στους χώρους αυτούς. Επιπλέον καταγράφονται παράξενα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με φως αλλά και ακουστικά φαινόμενα, ακόμα και εμφανίσεις οπτασιών – φαντασμάτων. Περαιτέρω υπάρχουν ενίοτε αναφορές ανεξήγητων ηλεκτρικών διακοπών οχημάτων τα οποία περνούν απο συγκεκριμένα σημεία στα οποία μετριούνται με όργανα “ανωμαλίες” γεωφυσικών παραμέτρων. Οι φήμες για έναν τόπο που παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα ή αναφορές μπορεί να μας οδηγήσουν σε αποκαλύψεις και καλό είναι να ερευνώνται. Οι ερευνητές των Μυστηρίων της Γαίας πρέπει να εφαρμόζουν απευθείας επιστημονικές μετρήσεις που δίνουν απτά αποτελέσματα καθώς και ψυχικές μεθόδους ή ραβδοσκοπία για την μελέτη – ανίχνευση πιθανών ενεργειακών πτυχών ενός χώρου. Από όλες τις περιοχές έρευνας που εντάσσονται στην ολιστική μελέτη αρχαίων μνημείων η τελευταία είναι η πιο αντιφατική. Αλλά ο σύγχρονος ερευνητής Γεωμαντίας γνωρίζει ότι μόνο αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση θα συμβάλει στην πλήρη κατανόηση όλων των πληροφοριών που μπορεί να προσφέρει ένας τόπος και να θεραπεύσει την γεωμαντική μας αμνησία.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

*(16) Pryce, William, “Mineralogia Cornubriensis” 1778
*(17) Persinger, Michael, & Lafreniere, Gyslaine, “Space-Time Transients & Unusual Event”, Nelson Hall, 1977.
*(18) Devereux, Paul, “Earth Lights”, Turnstone, 1982.
*(19) Devereux, P., McCartney, P. Robins, D., “Bringing UFOs Down to Earth”. New Scientist, Sept1, 1983.
*(20) Der. J.S., and Persinger, MA, “Luminous Phenomena and Earthquakes in Southern Washington”, Experientia 42, 1986.
*(21) Devereux, Paul, “Earth Lights Revelation”, Brandford, 1989.
*(22) Devereux, Paul, Places of Power, Blandford


Κοινοποιήστε

You may also like