ΛΥΚΤΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ – ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Η ύπαρξη ενός άλλου σύμπαντος παράλληλου με του δικού μας δεν είναι ένα δημιούργημα της επιστημονικής φαντασίας. κορυφαίοι επι- στήμονες όπως ο Νίκολα Τέσλα και ο Ελί Καρτάν έχουν υποστηρίξει αυτή την ιδέα βασιζόμενοι στην στρέβλωση της καμπυλότητας του χωροχρόνου.

ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ ΟΡΗ ΑΠΑΡΑΜΙΛΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ


Σιγά σιγά ξετυλίγεται μιά ιστορία για τρείς διαφορετικούς ανθρώπους που ζουν στο σήμερα και που οι μοίρες το όρισαν να σμίξουν. Γίνονται μιά παρέα και σταδιακά ξεδιπλώνεται ένα μυστήριο που αφορά στον καθένα ξεχωριστά. Συμβαίνουν παράξενα πράγματα που δεν χωρούν στην λογική και αναδύονται είτε μέσα από τα όνειρά τους είτε από μορφογενητικά πεδία στα οποία μπαινοβγαίνουν. Έτσι σταδιακά ξεδιπλώνονται απαράμιλες εμπειρίες στα Αστερούσια Όρη της Κρήτης τις εννέα ημέρες που διαδραματίζεται η δράση. Οι εμπειρίες αυτές πηγάζουν σε ό,τι αφορά την συγγραφή του έργου από τους θρύλους που έχουν δημιουργηθεί στα Αστερούσια Όρη της Κρήτης. Η δράση κινείται από τον Λέντα στον Τσούτσουρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Παρουσιάζονται πολλά στοιχεία για την περιοχή που άλλα είναι πραγματικά γεγονότα ή βασίζονται σε αυτά. Οι ήρωες του βιβλίου είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα αλλά οι χαρακτήρες είναι διαμορφωμένοι σύμφωνα με την πένα του Ναυσίνοου. Οι αφηγήσεις και οι δράσεις των γεγονότων καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα που αφορά σε παράξενα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Μα πάνω από όλα ένα πέπλο μυστηρίου εντείνεται αποκαλύπτωντας προηγούμενες ζωές και συνδέσεις τόσο παράξενες μα τόσο οικείες με τους Μινωίτες Κρήτες που διαχειρίστηκαν το μυστικό και τόσο περίτεχνα έκρυψαν στις μέρες τους. Ο αναγνώστης σαγηνευμένος προσπαθεί να κορέσει μια δίψα αρχέγονης καταγωγής. Θα αποκαλύψει η Κρητική θάλασσα και γη τα μυστικά της;

ΛΥΚΤΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ © 2018 ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ISBN: 978 – 618 – 84100 – 0 – 8
Γενική επιμέλεια: Μιχάλης Ηρακλής Μουτζουρίδης
Επιμέλεια Κρητικής Διαλέκτου: Βάνα Μυρωνάκη
Τον χάρτη και την τοιχογραφία ζωγράφισε ο Κωνσταντίνος Τσιριωτάκης

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΠΩΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 49 ΠΕΡΑΜΑ 18863
ΤΗΛ 21040120830 (ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 17:00 -21:00)
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: nausinous@yahoo.com

Το βιβλίο ξεκινάει με έναν άνδρα να κρέμεται από ένα κλαδί στην πλαγιά ενός βουνού πάνω σε έναν χαλασά στον γκρεμό. Το κλαδί σπάει και ο άνδρας πέφτει στον γκρεμό. Έτσι αρχίζουν όλα …

01 – Η ΧΑΡΟΥΠΙΑ

«Θα με κρατήσει αυτό το κλαδί…»,  τη στιγμή που το έπιασε ακούστηκε μιά βροντή, μετά απο λίγο το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του άρχισε να υποχωρεί. Το κλαδί έσπασε. Η πλαγιά του βουνού που βρισκόταν ήταν χαλασάς.*  Αμέτρητες πέτρες κατρακυλούσαν και ήταν δύσκολο να κρατηθεί κάποιος όρθιος εκεί. Κατρακύλισε μερικά μέτρα. Προσπάθησε να χώσει το πόδι του μέσα στις πέτρες για να σταματήσει την ολίσθηση. Κατάφερε να σκαλώσει το πόδι του μέσα στο χαλίκι. Κάτι που βρισκόταν μέσα στις πέτρες τον κράτησε. Αφού βεβαιώθηκε πως ήταν ασφαλής κοίταξε τον ουρανό. Δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο και ο ήλιος έκαιγε. Κοίταξε το δεξί του πόδι που ήταν σφηνωμένο στα χαλίκια. Πατούσε πάνω σε κάτι που έμοιαζε μεταλλικό και εξείχε απο το έδαφος.Ήταν ένα μεγάλο στρογγυλό αντικείμενο. Στην πλευρά που φαινόταν διέκρινε ένα μεγαλόσωμο ζώο που έμοιαζε με ταύρο. Προσπάθησε να το απελευθερώσει απο το έδαφος. Έσκαψε ολόγυρα του. Το τράβηξε με προσοχή  αφήνοντάς το στο έδαφος και προσπάθησε να το καθαρίσει με τα χέρια του. Ήταν κάτι που έμοιαζε με ασπίδα. Στο κέντρο είχε ενα σύμβολο που του φάνηκε γνωστό. Γύρω του υπήρχε παράσταση. Στην άλλη πλευρά υπήρχε ένας διπλός πέλεκυς και μία λαβή. Δεν θυμόταν να είχε συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Δεν ήταν ασπίδα. Είχε διάμετρο δέκα ίντσες περίπου.

* Χαλασάς: Κατολίσθηση στην Κρητική διάλεκτο. Παράδειγμα: Εγλίστρηξε στο χαλασά και ετσούρλουνε ίσαμε που ήφταξε στο ρυγιάκι.

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

ΒΑΝΑ ΜΥΡΩΝΑΚΗ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ένα συναρπαστικό βιβλίο με ιδιαίτερη πλοκή όπου ο συγγραφέας καταφέρνει να θέσει τον αναγνώστη στο μυστήριο λαβύρινθο του χωροχρόνου δίνοντάς του μια άλλη διάσταση

Μέσα από την ανάγνωση ταξιδεύει στα βάθη των αιώνων αποκτώντας πολύτιμη γνώση χωρίς καν να κοπιάσει για το πώς γίνονταν τα ιερά μυστήρια πως ψάλλονταν οι ύμνοι στις ιεροπραξίες.

Οι ήρωές του αναζητούν αρχέγονα μυστικά που τους αποκαλύπτονται σχεδόν μαγικά σαν ιεροτελεστία.

Καθως διαβάζεις από τη μια μυρίζεις τα αρώματα από τα πολύτιμα βότανα της Κρητικής γης κι από την άλλη ζεις τα γεγονότα που εκτυλίσσονται πάνω και κάτω από αυτό το αιώνιο θεϊκό νησί.

Το μυστικό του λιονταριού Ένα βιβλίο που θα το αγαπήσουν οι λάτρεις των μυστικών του χρόνου και της ιστορίας.

Ένα βιβλίο που συνεχίζει να σου αφηγείται την ιστορία του ακόμα κι όταν το κλείνεις και το αφήνεις πάνω στο κομοδίνο σου!!!!!!!

 ΑΘΗΝΑ ΠΟΥΡΠΟΥΡΙΔΟΥ:
Αδριανέ,
Διάβασα το πόνημα σου δύο φορές. Κάθε φορά με μία ανάσα…
Η πλοκή, τα μυνήματα, η αλήθεια, η δύναμη, ο αγώνας.
Έγινα αόρατος παρατηρητής, βυθίστηκα,ταξίδεψα με τους ήρωες, ένοιωσα τους θεούς, είδα, κατάλαβα, λαχτάρισα, πόθησα να τα ζήσω πραγματικά..
Μα ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε και που και σε ποια πραγματικότητα βρίσκεται κάθε φορά..
Το έζησα λοιπόν πραγματικά..
Οι θεοί να ανοίγουν μονοπάτια και να σε οδηγούν σοφά.
Ευχαριστώ για το ταξίδι αυτό..

Τα σέβη μου Αδριανέ
Αθηνά

Με άγγιξε βαθια Αδριανε…να είσαι καλά να συνεχίσεις.

ΕΛΙΖΑ:
καλησπέρα σας, σήμερα έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο σας “Λύκτος” το αγόρασα κυρίως για τον υιό μου που σπουδάζει αρχαιολόγος, αλλά, με άφησε να το διαβάσω εγώ, ήθελα να σάς γράψω για να σάς ευχαριστήσω. Εξαιρετικό….τόσο Εξαιρετικό !!!! να είστε πάντα καλά, να μαγεύετε με τις γνώσεις σας και τις λέξεις !!!!

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ:
Διαβαζοντας, θελησα να μυρισω το φουλαρι,το νωπο χωμα του βουνου, ζεσταθηκα με τον καλοκαιρινο ηλιο…ενα ταξιδι στον ερωτα και την αναγεννηση σ ενα συμπαν οχι κ τοσο διαφορετικο που παλλεται αναμεσα στην μυθιστορια κ την ιστορια….το βιβλιο ειναι ευπεπτο,ο λογος δομημενος, καταφερνει να μεταφερει ολες τις αισθησεις που περιγραφει στον αναγνωστη κ ετσι ολες οι εικονες ζωντανευουν,η γραφη συναρπαστικη δεν σε αφηνει να το αφησεις απ τα χερια σου μεχρι να τελειωσεις κ την τελευταια αραδα…το διαβασα μεσα σε 2 απογευματα. οταν το τελειωσα το ονειρευτηκα…η ιστορια δουλευει ακομα μεσα στο μυαλο μου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ:
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΛΟΚΗ ……….ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ……………..ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΝΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ………………..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ”ΛΥΚΤΟΥ” ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
ΝΑΥΣΙΝΟΕ ΗΘΕ Η ΠΥΡΡΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΒΙΒΛΙΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ… ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΓΙΚΟ, ΚΑΤΑ ΕΜΕ ΑΚΡΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.. ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ,, ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΘΕΡΜΑ  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΦΙΛΕ  ΜΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΕ.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:

Προκειται για ένα βιβλίο μέσα απο το οποίο μπορει να μαγευτεί κανείς από τους ενεργειακούς τόπους και τα μυστήρια της Κρήτης.Η αλήθεια είναι ότι μου έχει αλλάξει τον τρόπο που αισθανομαι για  την Κρήτη. Ολα πια φαίνονται και  βιώνονται από άλλη θέαση σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΥ:

Ο ΛΥΚΤΟΣ – Το Μυστικό του Λιονταριού, δεν είναι ένα κοινό βιβλίο. Είναι περισσότερο ένα μωσαϊκό λογοτεχνίας και ενδελεχούς έρευνας- που ίσως και να φλερτάρει με το ντοκιμαντέρ ( λόγω του πλούσιου φωτογραφικού υλικού και των υποσημειώσεων).
Κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς θίγει ποικίλα θέματα – ιστορικά, αρχαιολογικά- κάνοντας έμμεσες  αναφορές σε ζητήματα περί «καμπυλότητας του χρόνου» και αρχαιοκαπηλίας (ενδεχομένως; ), ενώ δεν απουσιάζει και το ερωτικό-ρομαντικό στοιχείο, γύρω από το οποίο υφαίνεται η κύρια ιστορία με φόντο τη μαγευτική Κρήτη.
Ευφυής ο τρόπος με τον οποίο διαπλέκονται οι δύο χρονικές περίοδοι.
Όσον αφορά στη μορφή και ιδιαίτερα στη γλώσσα, θεωρώ πως ισορροπεί άριστα ανάμεσα στη γλαφυρότητα και στον «στεγνό» λόγο, δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες και σχήματα λόγου που χαρακτηρίζονται μεν από λυρισμό αλλά και από λιτότητα ( λ.χ. «το αγέννητο παιδί της ακούστηκε να κλαίει μέσα από τη μήτρα της» ).

…Μια οξυδερκής μίξη όλων των προαναφερθέντων στοιχείων, που μαγεύει και πείθει τον αναγνώστη…
-Ευαγγελία Πλουμιστού, 2019


Κοινοποιήστε

You may also like