ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΜΑΡΙΤΑ ΜΥΡΩΝΑΚΗ

Ξεκινάμε τον νέο κύκλο του Ναυσίνοου με μιά εκπομπή για την οποία η έρευνα διήρκεσε πολύ καιρό. Ο Αδριανός Μπεζούγλωφ μιλάει για τις ανακαλύψεις και έρευνες του Ναυσίνοου στην Νότια Κρήτη με την ραδιοφωνική παραγωγό Μαρίτα Μυρωνάκη. Η συνέντευξη δόθηκε τον Αύγουστο του 2016 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΑΡΔΙΑ 95 στα FM στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η εκπομπή εμπλουτίστηκε με βίντεο και υλικό από το STUDIO ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ, υπέροχη μουσική από τον συνθέτη Τάκη Τάφ και θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας στο YOUTUBE σύντομα. ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ.

ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΝΤΑΣ

Το αγαλματίδιο το βρήκα σε κάποια κορυφή μέσα στον κόλπο του Λέντα και το παρέδωσα στην Ελληνική Αστυνομία χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόκειται για Καβείριο ειδώλιο από μικρό ιερό γυναικείας θεότητος που έχει να κάνει με την Καβείρια Λατρεία. Μοναδικό ως εύρημα στην περιοχή και είναι Λατρευτικό. Στην εκπομπή αποκαλύπτουμε ποιά είναι.

ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗ

Νόμισμα από την Γόρτυνα που αναπαριστά την Ευρώπη πάνω σε πλάτανο. Όταν ο Δίας έφτασε με μορφή Ταύρου στην Γόρτυνα αυτή του ξέφυγε και ανέβηκε πάνω σε πλάτανο. Τότε εκείνος μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά σύμφωνα με τον μύθο στέλνει τον αετό και της παραδίδει το σκήπτρο του. Η άγνωστη πτυχή του νομίσματος είναι ότι η Ευρώπη εδώ παρουσιάζεται ως Ιέρεια σε Καβείριο Ιερό και υπάρχει απόλυτη ταύτιση με το Λατρευτικό ειδώλιο που βρήκα στον Λέντα. Από την εργασία του Νομισματολόγου Αστέριου Τζίντζιφου στα νομίσματα της Γόρτυνας.

ΛΕΝΤΑΣ

Η τρύπα αυτή που δεν είναι η μοναδική, βρίσκετε στο πλάϊ της Λιονταρίνας στον Λέντα. το κόψιμο του βράχου είναι τεχνητό. Το λιοντάρι κρύβει πολλά μυστικά τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

ΚΡΗΤΗ ΣΠΗΛΑΙΟ

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ένας πελεκυμένος σταλαγμίτης στο εσωτερικό ενός σπηλαίου στην περιοχή. Το σημείο είναι άγνωστο παντελώς. Η άποψη μου είναι πως είναι σκαλισμένο σε μιά πανάρχαιη εποχή. Υπάρχουν δύο ιερά τρίγωνα πάνω στον σταλαγμίτη.

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ
ΠΡΟΜΟ5
ΠΡΟΜΟ 7
ΠΡΟΜΟ 12
ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΡΟΜΟ 16
ΠΡΟΜΟ 9 (1)
ΠΡΟΜΟ 6
ΠΡΟΜΟ 4
ΠΡΟΜΟ 15
ΕΞΩΦΥΛΛΟ 1
promo 10

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΡΕΗΛΕΡ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: