ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ – ΤΡΕΗΛΕΡ ΑΛΦΑ & ΒΗΤΑ

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Στο γεωγραφικό κέντρο της Κρήτης βρίσκεται ένας ιερός τόπος που καταλαμβάνει μιά τεράστια έκταση. Στον τόπο αυτόν κατά την απώτατη αρχαιότητα τελούνταν μυστηριακές τελετές και ιεροπραξίες προς τις χθόνιες θεότητες.

Εκεί υπήρχε το άγνωστο και πανάρχαιο ιερό λατρευτικό κέντρο της Δήμητρας και Περσεφόνης που μας φανερώνεται από μία αρχαία επιγραφή που διεσώθη.

Κατά την επίσκεψή μας στον χώρο διαπιστώσαμε πως στον ξεχασμένο και αγνοημένο τόπο Μυήσεων που ονομάζεται σήμερα Αγ. Θωμάς, τελούνταν ιερουργίες προς τις χθόνιες θεότητες που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στην Ελευσίνα και ονομάστηκαν Ελευσίνια Μυστήρια.

Κατά τον Μεσαίωνα, ο τόπος είχε καταληφθεί από Βενετούς μοναχούς οι οποίοι κωδικοποίησαν την αρχαία γνώση των Μυστηρίων σε Μυστικιστικά και Αλχημιστικά βιβλία όπως η Υπνερωτομαχία του Πολύφιλου, που χαρακτηρίστηκε από τον Κάρλ Γιούνγκ Αλχημιστική Πραγματεία από την πλευρά της αναλυτικής ψυχολογίας και συνδέει τον Αγ. Θωμά με τον μυστικισμό και τα αρχαία Μυστήρια που μέσα από κώδικες και αλληγορίες μεταδίδονται ακόμα και σήμερα.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΦΥΣΙΚΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΑΦ

ΤΡΕΗΛΕΡ ΑΛΦΑ
ΤΡΕΗΛΕΡ Β

Κοινοποιήστε

You may also like