Στο γεωγραφικό κέντρο της Κρήτης βρίσκεται ένας ιερός τόπος που καταλαμβάνει μιά τεράστια έκταση. Στον τόπο αυτόν κατά την απώτατη αρχαιότητα τελούνταν μυστηριακές τελετές και ιεροπραξίες προς τις χθόνιες θεότητες.

50
57
53
49
55

Εκεί υπήρχε το άγνωστο και πανάρχαιο ιερό λατρευτικό κέντρο της Δήμητρας και Περσεφόνης που μας φανερώνεται από μία αρχαία επιγραφή που διεσώθη.

46
42
34
31
33

Κατά την επίσκεψή μας στον χώρο διαπιστώσαμε πως στον ξεχασμένο και αγνοημένο τόπο Μυήσεων που ονομάζεται σήμερα Αγ. Θωμάς, τελούνταν ιερουργίες προς τις χθόνιες θεότητες που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στην Ελευσίνα και ονομάστηκαν Ελευσίνια Μυστήρια.

37
38
9
3
62

Κατά τον Μεσαίωνα, ο τόπος είχε καταληφθεί από Βενετούς μοναχούς οι οποίοι κωδικοποίησαν την αρχαία γνώση των Μυστηρίων σε Μυστικιστικά και Αλχημιστικά βιβλία όπως η Υπνερωτομαχία του Πολύφιλου, που χαρακτηρίστηκε από τον Κάρλ Γιούνγκ Αλχημιστική Πραγματεία από την πλευρά της αναλυτικής ψυχολογίας και συνδέει τον Αγ. Θωμά με τον μυστικισμό και τα αρχαία Μυστήρια που μέσα από κώδικες και αλληγορίες μεταδίδονται ακόμα και σήμερα.

14
16
10
5
18
4

ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΦΥΣΙΚΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΑΚΗΣ ΤΑΦ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

1

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των υποστηρικτών ώστε να βλέπουν 1-6 μήνες όλες τις εργασίες του Ναυσίνοου πριν γίνουν διαθέσιμες για το ευρύ κοινό, μπορούν να ενεργοποιήσουν την διαδικασία κάνοντας μία δωρεά του ποσού που επιθυμούν με οποιαδήποτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα βρείτε το κουμπί για το paypal σε όλες τις αναρτήσεις στον ιστοχώρο μας στην πάνω δεξιά πλευρά. Να είστε όλοι καλά.

youtube 3

Η εκπομπή ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ανέβηκε στο κανάλι μας και είναι διαθέσιμη για τους υποστηρικτές μας οι οποίοι θα λάβουν ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν καταχωρήσει στο σύστημα. Το μήνυμα θα δείχνει όπως η φωτογραφία αυτή επάνω. Θα πρέπει να έχετε στον browser σας (firefox, internet explorer, safari, chrome κλπ) ανοιχτή την σελίδα της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με μήνυμα στο nausinous@yahoo.com.
Η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό στο τέλος Οκτώβρη 2018. ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ