ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ)

by Adrian Bezouglof
Κοινοποιήστε

Η τεχνολογία είναι απαγορευμένη όταν δεν της επιτρέπεται να υπάρχει. Είναι πολύ εύκολο να απαγορεύσει κάποιος την ύπαρξη της τεχνολογίας για την αρχαιότητα επειδή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την αρνηθεί. Το να εφαρμόζεις την απαγόρευση σημαίνει απλά πως γίνεσε κουφός μουγκός και τυφλός. Και οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνουν και τα τρία όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Robert Temple ανακάλυψε μιά χιονοστιβάδα ενδείξεων που αποκαλύπτουν την ύπαρξη μιάς καταπληκτικής αρχαίας τεχνολογίας η οποία είναι κεκαλυμένη και πραγματικά απαγορευμένη επειδή καταδεικνύει ότι οι πρόγονοι μας δεν ήταν ελάχιστα προηγμένοι τεχνολογικά και αν όλοι μας το αναγνωρίσουμε κινδυνεύει με έναν τρόπο η αυταπάτη της τεχνολογικής προόδου του σύγχρονου ανθρώπου.Πρόκειται για την τεχνολογία της οπτικής επιστήμης.

Βρέθηκαν σε μουσεία σε όλο τον κόσμο περισσότερα απο 450 αρχαία ευρήματα που αφορούν στην τεχνολογία αυτή. Τα περισσότερα είναι φακοί και επιπροσθέτως μεγενθυντικά μέσα. Αυτοί οι αρχαίοι φακοί μεγενθύνουν περίπου 1,5 ως 2 φορές.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΡΑΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ … ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ

ΚΥΡΤΟΣ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

ΕΥΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ (ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΠΚE. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΤΗΓΑΝΟΣΧΗΜΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΛΠ)

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΑΓΓΕΙΟ ΕΠΟΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ. ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ. ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΤΟΥ.

Ο Heinrich Schliemann όταν τον 19ο αιώνα ανακάλυψε την Τροία (ή μάλλον τις 9 Τροίες-την μία χτισμένη πάνω στην άλλη) βρήκε 48 κρυστάλλους. Τότε αυτά τα ευρήματα απετέλεσαν την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων φακών που είχαν βρεθεί ποτέ. Αυτά δυστυχώς χάθηκαν για πολλές δεκαετίες επειδή ήταν μαζί με τον ονομαζόμενο θησαυρό του Πριάμου ο οποίος εξαφανίστηκε απο το Μουσείο του Βερολίνου στο τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Οι Ρώσοι παραδέχτηκαν πως ο κόκκινος στρατός είχε κλέψει τον θησαυρό και ότι βρίσκεται σήμερα στην Ρωσία. Οι 48 φακοί βρίσκονται μαζί με τα υπόλοιπα Μινυακά θα τα χαρακτηρίσω ευρήματα, χρονολογημένα στο 2200-2400 ΠΚΧ άρα καμία σχέση δεν είχαν με τις Μυκήνες ως πρωτεύουσα των Αχαιών.

Ένας τεράστιος αριθμός κρυστάλλινων φακών όμως βρέθηκε στην Κρήτη κυρίως στην Κνωσό. Πολλοί ακόμα στην Έφεσο και το παράξενο στην υπόθεση αυτή για τους συγκεκριμένους φακούς είναι ότι διορθώνουν την Μυοπία και κάποιοι συρρικνώνουν τα είδωλα ως 75% !!!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ

Οι περισσότεροι φακοί από αυτούς είναι τύπου convex (κυρτοί) και χρησιμοποιούνται για μεγένθυνση. Στην Καρχηδόνα υπάρχουν 14 γυάλινοι φακοί και δύο κρυστάλλινοι σε ένα συρτάρι σε κάποιο μουσείο και είναι προφανές ότι δεν έχουν εκτεθεί σε δημόσια θέα ποτέ. Η Αίγυπτος επίσης έχει να υποδείξει δείγματα τέτοιων ευρημάτων. Ένα ζευγάρι γυάλινων φακών βρέθηκε στο περιτύλιγμα μιάς μούμιας και λογικά χρησιμοποιούνταν ως γυαλιά με εξαίρεση τον σκελετό με το συγκεκριμένο σχήμα που κρατιέτε περιφεριακά από τα αυτιά που υποτίθετε ότι εφευρέθει σε πρόσφατους χρόνους. Αυτά χρησιμοποιούνταν με άλλου είδους σκελετό για τον οποίο δεν υπάρχουν ευρήματα από όσο γνωρίζω.

ΚΝΩΣΣΟΣ – Ο ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΦΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ … ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΟ ΠΕΛΕΚΥ. ΙΣΩΣ ΕΙΧΕ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΕΦΕΣΟΣ – Ο ΦΑΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ

Οι αρχαιότερες αποδεκτές ενδείξεις που αφορούν στην τεχνολογία των κρυστάλλων είναι από το 3300 ΠΚΕ περίπου. Βρέθηκε στην Άβυδο στην Αίγυπτο ένα εγχειρίδιο-μαχαίρι του οποίου το χερούλι είχε χαραγμένα μικροσκοπικά σχήματα τα οποία έγιναν με την χρήση κρυστάλλων και δεν είναι ορατά παρά μόνο με μεγενθυντικό φακό. Το μαχαίρι ανήκε σε βασιλέα της προ-δυναστικής περιόδου.

Οι αρχαιότεροι φακοί που έχουν βρεθεί ως σήμερα είναι στην 4η και 5η Δυναστεία της Φαραωνικής Αιγύπτου και χρονολογούνται περί το 2500 ΠΚΕ. Αυτοί οι κρυστάλλινοι φακοί τύπου convex έχουν τέλεια λείανση και χρησιμοποιούνται ως μάτια σε αγάλματα εκείνης της περιόδου. Ένα τέτοιο άγαλμα βρίσκεται στο Λούβρο σήμερα αλλά τα υπόλοιπα βρίσκονται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καϊρου.

Ο ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ – ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ (ΜΕΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 13η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ 1794 – 1648 ΠΚΕ)

Υπάρχουν πολλά αρχαία κλασσικά κείμενα τα οποία συγκεκριμένα περιγράφουν την μεγένθυνση καθώς και εργασίες με την χρήση αυτής της τεχνολογίας από ειδικούς τεχνήτες ανά εποχή. Για παράδειγμα ο Ρωμαίος συγγραφέας Σενέκας μιλάει για την μεγένθυνση. Επίσης ο Κικέρων, ο Πλίνιος και άλλοι περιέγραψαν μικροσκοπικά έργα τέχνης. Όλα τα κείμενα αυτά είναι συγκεντρωμένα στο βιβλίο The Crystal Sun. Στο βιβλίο του Κικέρωνα περιγράφεται μία εκδοχή της Ιλιάδος του Ομήρου γραμμένη σε μικρογραφία μέσα σε ένα καρυδότσουφλο. Και από εκεί προκύπτει η φράση “σε ένα καρυδότσουφλο” ‘in a nutshell’ η οποία πέρασε στην Αγγλική γλώσσα από τον Άμλετ του Σέξπηρ ο οποίος εκτός του ότι είχε κατακλέψει τον Πλούταρχο φαίνεται πως διάβαζε και Κικέρωνα.

Η αρχαιότερη σωζόμενη επιστημονική προσέγγιση που ορίζει τους νόμους της οπτικής επιστήμης γράφτηκε από τον Ευκλείδη – τον θεμελιωτή της Γεωμετρίας στο έργο του με τίτλο “Κατοπτρικά”.

ΣΕΝΕΚΑΣ Ο Λούκιος ή Λεύκιος Ανναίος Σενέκας (Lucius Anneus Seneca), γνωστός ως Σενέκας ο Νεότερος ή απλώς Σενέκας (4 – 65 ΚΕ)

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: ΔΙΑΛΕΞΗ: Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

ΕΡΩΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΥΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ

Στην συλλογή του Robert Temple υπάρχει ένας αρχαίος κρύσταλλος τον οποίο αγόρασε από έναν συλλέκτη. Δεν είχε ιδέα ό,τι ήταν φακός αλλά είχε έλθει στην κατοχή του επειδή είχε ένα σκάλισμα μιάς φιγούρας ενός Έρωτος που πετούσε. Η τεχνοτροπία αυτή χρονολογείτε στους αρχαϊκούς χρόνους. Είναι γεγονός πως το σκάλισμα δεν εμποδίζει τις μεγενθυντικές ιδιότητες του φακού ο οποίος είναι διάφανος. Κατά πάσα πιθανότητα προστέθηκε στον φακό σε κάποια μεταγενέστερη περίοδο, αλλά προσφέρει έναν ικανοποιητικό τρόπο για την χρονολόγηση του αντικειμένου.

Ο Temple πήγε τον φακό στο τμήμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων στο βρεττανικό μουσείο για να χρονολογήσουν το σκάλισμα στον φακό. Η απάντηση ήταν ότι το αντικείμενο ήταν πλαστό και ήταν φτιαγμένο από γυαλί. Μετά από πολύ παρότρυνση κατάφερε τον ειδικό να ομολογήσει πως αν το αντικείμενο ήταν κρύσταλλος, το σκάλισμα θα ήταν του 6ου ή 7ου αιώνα ΠΚΕ. Σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε την άποψη του ειδικού και πήγε το αντικείμενο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για περιθλασιακή ανάλυση με ακτίνες Χ. Απεδείχθει πως το αντικείμενο ήταν από ορυκτό κρύσταλλο, άρα αυθεντικό. Το ενδιαφέρον σχόλιο του ειδικού απο το Βρεττανικό Μουσείο που επέμενε πως το αντικείμενο ήταν ψεύτικο ήταν πως “ Δεν τα έφτιαχναν αυτά τότε, άρα δεν μπορεί να είναι αληθινό”.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ

Εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία ενός θράυσματος από αρχαίο Ελληνικό αγγείο του 5ου αιώνα το οποίο δείχνει κάποιον να χρησιμοποιεί τηλεσκόπιο. Αυτό το θράυσμα βρέθηκε στην Ακρόπολη των Αθηνών εδώ και τριάντα χρόνια και βρισκόταν εκτεθημένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακροπόλεως αλλά κανείς δεν το παρατηρούσε. Πολλοί αρχαίοι φακοί βρίσκονται εκτεθημένοι σε Μουσεία όλου του κόσμου αλλά είναι λανθασμένα χαρακτηρισμένοι ως πιόνια για επιτραπέζια παιχνίδια, κουμπιά ή κοσμήματα κλπ και κανείς δεν τους αντιλαμβάνετε επίσης.

Ποιά είναι η απάντηση σε αυτό; Το φαινόμενο ονομάζεται συνειδητή τύφλωση. Οι άνθρωποι αρνούνται να δούν αυτό που πιστέυουν πως δεν μπορεί να υπάρχει. “Όλοι γνωρίζουν πως δεν υπήρχε οπτική τεχνολογία στην αρχαιότητα, άρα όταν αναγνωρίσεις την τεχνολογία αυτή να σε κοιτάει στα μάτια τυφλώνεσαι και η σύγκρουση που νοιώθεις τελειώνει.

Ο ΦΑΚΟΣ LAYARD

Άλλο ένα παράδειγμα οπτικής τεχνολογίας το οποίο πάει σε πολύ υψηλά επίπεδα βρέθηκε στην Σουηδία. Οι ανατολικοί Βίκινγκ είχαν μία εκτενή βιομηχανία κρυστάλλινων φακών. Περισσότεροι από 100 φακοί επιβιώνουν στην Σουηδία και στις γύρω χώρες. Καμία τέτοια περίπτωση ως τώρα δεν είναι γνωστή για την Νορβηγία. Φαίνεται πως οι δυτικοί Βίκινγκ δεν είχαν γνώση της τεχνολογίας αυτής.

Οι Σκανδιναβοί αρχαιολόγοι ήταν ενθουσιασμένοι με τα ευρήματα της έρευνας του Temple και μετέφρασαν μέρος της εργασίας αυτής στα Σουηδικά τα οποία εκδόθηκαν σε πολύ γνωστό αρχαιολογικό περιοδικό εκεί. Δεν είχαν κανένα λόγο να είναι τυφλοί επειδή λάτρευαν το γεγονός οτι η έρευνα έδειχνε ότι οι Βίκινγκ τους ήταν πιό ενδιαφέροντες από όσο νόμιζαν ως τότε. Ο Temple ανακάλυψε πως οι Βίκινγκ είχαν μία οπτική βιομηχανία μικροσκοπίας. Έτριβαν και γυάλιζαν κρυστάλλους στο μέγεθος σταγόνας βροχής οι οποίοι μπορούσαν να μεγενθύνουν τρείς φορές. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα που κάποιος θα θαύμαζε ακόμα και σήμερα.

Υπάρχουν πολλοί Βρεττανικοί φακοί επίσης. Ο Temple παρουσίασε δύο ομάδες φακών οι οποίες βρίσκονται αποθηκευμένες σε γεωλογικές συλλογές. Κάποιοι από τους φακούς αυτούς είναι φτιαγμένοι με ιδιαίτερη εφυία και έχουν προεξέχοντες ακίδες στο πίσω μέρος τις οποίες χαρακτήρισε ως σημεία στάσης για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τεχνίτες που δεν θα χρειάζονταν να τους κρατούν. Τα προεξέχοντα σημεία αυτά δεν εμποδίζουν σε τίποτα τις μεγενθυντικές ιδιότητες των φακών. Ένα πάρόμοιο σχέδιο εκπληκτικής εφυϊας φακών βρέθηκε στην Τροία όπου ένας κρυστάλλινος φακός κατασκευάστηκε με διάτρηση. Η τρύπα στην μέση και πάλι δεν εμπόδιζε σε τίποτα την μεγένθυνση και ο τεχνίτης μπορούσε να εισάγει κάποιο εργαλείο σκαλίσματος μέσα απο αυτή την τρύπα.

Τα αρχαία τηλεσκόπια λοιπόν δεν ήταν “απίθανη” εφεύρεση εφόσων είχαν τους φακούς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους κρατήσεις τον ένα στο κάθε χέρι και να κοιτάξεις μέσα απο τους φακους την ίδια στιγμή. Έτσι έχεις ένα υποτυπώδες τηλεσκόπιο. Αν και έτσι παρουσιάζεται το είδωλο αντεστραμένο χρειάζεται ένας τρίτος φακός για να το φέρει στην σωστή του θέαση.


Κοινοποιήστε

You may also like